Valg af kontorstol til hjemmekontoret: 4 tips

Bruger du ligesom det meste af resten af Danmark også masser af tid på hjemmekontoret i øjeblikket, så har du helt sikkert også en stol, som du bruger til hjemmekontoret. Men det er langt fra alle, der har en god kontorstol i hjemmet, og vil du være sikker på, at din krop ikke tager skade af hjemmearbejdet, så er det en god idé at vælge en god kontorstol. Her får du 4 tips til at vælge den rette.

1. Gå efter en kontorstol, der kan justeres

På et kontor er der lovkrav til, hvordan din kontorstol skal være udformet. En kontorstol skal nemlig kunne indstilles i højden både i stolesædet og i stoleryggen. Derfor bør du selvfølgelig også kigge efter, at en kontorstol i hjemmet skal kunne det samme, så du behandler din krop så skånsomt som muligt. Det er nemlig mange timer om dagen, du kan komme til at sidde i din kontorstol. Vil du have en kontorstol, der virkelig behandler din krop godt, så er det en god idé at se efter en model, der kan justeres på flere måder, for eksempel så du kan ændre på sædehældningen og sædedybden med mere.

2. Vælg din kontorstol efter, hvor meget du sidder ned

Der er stor forskel på, hvilken type kontorstol du har behov for, i forhold til hvor meget du sidder ned hver dag. Har du kun hjemmearbejde to timer om dagen, så behøver du ikke en kontorstol med masser af ergonomiske funktioner, der støtter din krop optimalt gennem hele dagen. Har du omvendt rigtig mange timer, hvor du sidder ned, så er sagen en anden. Især hvis du sidder stille i mange timer i træk, er det en god idé at vælge en stol med så mange indstillingsfunktioner som muligt, da den vil være bedre til at støtte især ryggen gennem hele arbejdsdagen.

3. Tænk over materialerne

Sidder du ned det meste af dagen, så kan din ryg hurtigt blive svedig, hvis du vælger en kontorstol med læderryg. Derfor er det en god idé at tænke over, hvilke materialer din kontorstol er lavet af, og hvordan den er bygget op, så du får mest mulig komfort. Vil du gerne undgå en svedig ryg, kan du for eksempel i stedet vælge et mere åndbart materiale. Nogle kontorstole laves også med net på ryggen, så der er masser af luft.

4. Vælg en kontorstol, der er nem at flytte rundt på

Nogle kontorstole er lavet med et meget tungt understel, så du næsten ikke kan flytte rundt på den. Men for at øge din komfort, er det en god idé at vælge en kontorstol, der let kan flyttes rundt uden det store besvær. Det vil nemlig være rarest for dig, at du hurtigt kan flytte rundt på stolen afhængigt af, hvordan du gerne vil sidde. Har du en tung kontorstol, kan der lettere gå længere tid imellem, at du skifter den stilling, du sidder i på hjemmekontoret.