Undgå hackerangreb: 6 tips til at sikre dig mod hackere

I takt med at verden via internettet er blevet langt mere digitalt forbundet, så er der desværre også opstået en lang række online trusler i kølvandet på denne udvikling. Her tænkes der naturligvis på de mange hackere, der lige nu ligger på lur for at få adgang til dine personlige data og ikke mindst dine kontooplysninger. Især udbredelsen af de mange forskellige trådløse netværk har gjort den online verden langt mere usikker end tidligere. Prøv f.eks. blot at forestille dig hvor mange offentlige netværk du rent faktisk har været tilsluttet i løbet af den sidste måneds tid. For at undgå at blive offer for et ondsindet hack, så er det derfor vigtigt at du tager dig visse forholdsregler når du færdes på nettet. Derfor får du her 6 tips til at sikre dig mod hackere.

1. Undgå at anvende offentlige netværk til dine personlige transaktioner.

Selvom det virker fuldstændigt indlysende, så vælger alt for mennesker desværre stadig at tage chancen, og f.eks. tjekke deres banksaldo via en offentlig wi-fi forbindelse. Man tror jo aldrig at man selv vil blive udsat for et hack. Det er jo nemlig blot noget der sker for andre folk. Denne holdning kunne uheldigvis ikke være mere forkert. Du kan nemlig sagtens gå hen og blive det næste offer for en ondsindet hacker, der f.eks. anvender et falskt offentligt netværk til at få adgang til dine personlige oplysninger. Så hellere være på den sikre side, og aldrig benytte en offentlig netværksforbindelse til dine sårbare data.

2. Sluk for funktionerne på din smartphone, når du ikke bruger dem

Et hack er i dag desværre ikke kun noget der finder sted på din computer. Hackere har nemlig også udtænkt metoder til at få adgang til din smartphone for at få fingre i dine personlige oplysninger. For at komme dette problem til livs, så anbefales det at du altid slukker for din GPS og wi-fi på mobilen, når du ikke anvender dem. På denne måde vil hackere nemlig ikke nær så nemt få adgang til dine data.

3. Pas på med dine downloads

Du skal desuden passe særdeles meget på hvilke apps du downloader, og altid sørge for kun at downloade fra pålidelige kilder. Download af falske apps er nemlig blevet en af de mest almindelige former for hack i dag. Husk derfor altid at slette de apps, som du ikke længere bruger samt opdatere dem du rent faktisk anvender. På denne måde vil du nemlig formindske risikoen for at cyberkriminelle får held med at narre dig.

4. Brug stærke adgangskoder

Dine adgangskoder er nøglen til alle dine oplysninger, så sørg endelig for at du gør dem tilstrækkeligt stærke. En stærk adgangskode skal som udgangspunkt bestå af mindst 8 cifre, store og små bogstaver og specialtegn.

5. Åbn aldrig mistænkelige links eller vedhæftede filer

Sidst men ikke mindst, så kan et hack også præsentere sig selv via et e-mail link eller vedhæftet fil. Du skal derfor aldrig klikke på et link eller en vedhæftet fil, hvis du ikke har 100% tillid til afsenderen.