Hvad er Smart Home? Definition, fordele m.m.

Alle taler i dag om smart homes, men hvad går det hele egentligt ud på? et smart home er helt overordnet set et hjem, der er udstyret med en række intelligente enheder designet til at gøre livet nemmere for dets beboere. Disse smarte enheder er nemlig programmeret til at give os mennesker en hårdt tiltrængt afløsning i forbindelse med opgaver, som vi ofte ikke ville have det fjerneste imod at slippe for. mart

Hvornår er et hjem et smart home?

Svaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af hvem det egentlig er du spørger. For nogle folk vil det nemlig være tilstrækkeligt blot at have en smart-højtaler tilsluttet, hvorimod andre først vil tage udtrykket i brug når det drejer sig om adskillige enheder, såsom f.eks. deres smartphones, computere, fjernsyn, kaffemaskiner, dørklokker og støvsugere. Hvis du endnu ikke har forvandlet din bolig til et smart home, så er det absolut ikke for sent at gøre noget ved dette. Der er nemlig mindst 5 fordele ved at gøre boligen mere intelligent.

1. Du kan spare penge

Hvis du f.eks. vælger at installere et klimaanlæg med en smart termostat, så vil du faktisk kunne ende med at spare en hel del penge på den årlige strømregning. Denne intelligente termostat vil nemlig kunne automatisere opvarmningen (eller afkølingen) af din bolig, hvilket typisk vil koste betydeligt mindre i strøm end hvis man selv styrede slagets gang. Derudover vil du også kunne programmere din boligs lys og elektriske apparater, så de f.eks. slukkes når du ikke er hjemme. Og dette vil naturligvis blot betyde yderligere besparelser på den årlige elregning.

2. Du får større komfort

Hvem er ikke interesseret i større komfort i hverdagen? Et smart home kunne faktisk være svaret på alle dine bønner. Du kunne f.eks. investere i en robotstøvsuger, der vil være i stand til at klare den altid irriterende daglige eller ugentlige støvsugning. Du kan endda vælge at stemmeaktivere dine elektroniske enheder, så du ikke længere behøver holde styr på de mange forskellige knapper der typisk følger med hvert eneste elektronisk produkt.

3. Moderne sikkerhed er smart sikkerhed

Intelligente alarmsystemer er i dag en af de mest populære måder at beskytte boligen mod tyveri. Et smart home med denne type alarmsystem vil f.eks. ofte have tilsluttede kameraer, dørklokker (oftest også med kamera) og ikke mindst boligens lys, der kan programmeres direkte fra din smartphone til at tændes og slukkes når du er væk hjemmefra.

4. Smarte hårde hvidevarer

Intet smart home ville være komplet uden smarte køleskabe og vaskemaskiner, og den gode nyhed er at dette rent faktisk også kan lade sig gøre i dag. F.eks. vil et smart køleskab programmeres til at give dig en påmindelse, hvis du er tæt på at løbe tør for skummetmælk. Dette er ikke blot utroligt praktisk, men selvfølgelig også rigtigt smart. Og når det kommer til vasketøjet, så er det naturligvis også helt fantastisk at man altid kan få vasket ens beskidte tøj mens man f.eks. er på arbejde.