Lagging: Hvad vil det sige at “lagge”?

Spiller du med andre spillere online, så har du sikkert ind imellem hørt nogen brokke sig over ”lag”, eller at deres spil ”lagger”. Har du undret dig over, hvad det betyder, så får du her en god og simpel forklaring på, hvad ”lag” vil sige, og hvad du kan gøre ved det.

”Lag” er at opleve forsinkelser i spillet

Når du spiller et spil online, så vil du helt sikkert ind imellem opleve, at din internetforbindelse er ustabil, at din forbindelse ikke kan trække dit spil, at din computer er langsom eller andre ting, som alle sammen er med til at få dit spil til at ”lagge”. Det betyder kort og godt, at du oplever forsinkelser i spillet, som gør, at din spiloplevelse ikke virker nær så smooth, som den ellers kunne have gjort. Du kan for eksempel lægge mærke til, at dit billede nærmest hopper fra en situation til en anden, uden at du får alle de små mellemregninger fra et sekund til et andet. Det er ”lag”. Og det kan være enormt generende, når du spiller, for du vil mærke, at du ikke får alt med, når du er i gang med dit spil.

Hvis du oplever ”lag” kan det påvirke din performance

Fordi ”lag” er forsinkelser i spillet, vil du også kunne mærke, hvis du ”lagger”, at din performance i et spil bliver dårligere, hvis du har problemer med ”lag”. I et spil som for eksempel CS:GO er det rigtig vigtigt, at du altid har så mange informationer som muligt, og derfor vil det ”lag” frarøve nogle vigtige elementer i spillet fra dig. Du kan for eksempel pludselig misse en modspiller, eller du kommer først til at se ham på din skærm, når han allerede har skudt dig. Det kan blive rigtig irriterende i længden, og det kan i sidste ende komme til at koste dig og dit hold sejren, fordi du ikke får alle informationerne ligeså hurtigt som dine holdkammerater og dine modspillere.

Du kan selv gøre, så du ikke kommer til at ”lagge” så meget

”Lag” kan være en kæmpe irritationsfaktor, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre for at komme det til undsætning, så du kan holde din performance i top, hver gang du spiller. Det første og nemmeste at kigge på, er din internetforbindelse. Spiller du et spil, der kræver en høj internetforbindelse, så skal du have en internethastighed, der passer til det, så informationerne til og fra computeren transporteres hurtigere. Derudover er det også en god idé at have et internetkabel direkte i computeren, da en trådløs forbindelse altid er mere ustabil, og der kan komme flere udfald i forbindelsen.

Afstanden til serveren har også noget at sige i forhold til ”lag”, så jo tættere du fysisk er på serveren, jo bedre. Sidder du i Danmark og spiller på en server i USA, vil du automatisk opleve mere ”lag”. Til sidst kan du også opgradere komponenter i computeren, så den bliver hurtigere og bedre.