Køb af kabler: Sådan finder du de rette

Er du PC-bruger, ved du også, at der er masser af kabler at holde styr på, og det kan være svært at holde et overblik over, hvilke kabler du har brug for, og hvad du skal købe, hvis du skal købe nyt. Derfor får du her en række råd, der kan hjælpe dig med at finde de rigtige kabler til din computer, når du skal have nye.

Kig efter, hvad der står på kablet

Er du i tvivl om, hvilke kabler der er hvilke, er det smarteste du kan gøre at kigge efter på det kabel, du står med i hånden og se på, hvad der står på selve kablet i enden af det, for typisk vil der nemlig stå på det, hvad det er for et kabel. Hvis du har kabler, der er gået i stykker, kan du på den måde hurtigt finde ud af, hvad det er for en type kabler ved bare at læse det direkte på det. Så slipper du også for at skulle identificere, hvilke porte dine kabler har siddet i, hvis du er i tvivl om, hvilke kabler der er udformet på hvilke måder.

Det er også en rigtig god idé at finde ud af, hvor lange kabler du har brug for. Ellers kan du komme til at stå i en situation, hvor du skal lave om på hele dit set-up, fordi dine kabler ikke kan nå fra skærmen til computeren eller lignende.

Find billeder af kabler og porte, så du kan sammenligne

Kan du ikke læse dig frem til, hvilke kabler du skal bruge, eller hvilke kabler du mangler i din computer, kan du også prøve dig frem med at søge efter billeder af kabler, så du kan sammenligne enten det kabel, der er gået i stykker, eller den port, som du mangler et kabel til. Det kan hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtige kabel, så du ikke får det forkerte med hjem, og du risikerer at skulle vente længere på at kunne bruge din computer på den rigtige måde.

Tænk over, om du har brug for et mere effektivt kabel

I nogle tilfælde kan du selv vælge, hvilken port du vil bruge, når du skal bruge kabler. For eksempel kan nogle PC-skærme både tage DisplayPort-kabler og HDMI-kabler, og der er stor forskel på de to. Et HDMI-kabel er nemlig ikke nær så effektivt som et DisplayPort-kabel, når det kommer til hastigheden på billederne, så er du gamer, kan det være en rigtig stor fordel for dig at bruge DisplayPort frem for HDMI. DisplayPort-kabler kan i nogle tilfælde transportere billeder i en hastighed på op til 240hz – og der er faktisk også eksempler på kabler af samme type, der kan transportere billeder i endnu højere hastighed. Hvis du gamer, vil du typisk gerne have så høj hz med så lav responstid som muligt for at få den absolut bedste oplevelse, og så du får et forspring i forhold til dine modspillere.