Hjemmekontor inspiration: 5 tips til indretningen

Det har aldrig været mere relevant at have et kontor i hjemmet, end det er nu, og derfor er du nok ikke den eneste, der går med tanker om at indrette et hjemmekontor. Har du brug for hjemmekontor inspiration og gode tips til, hvordan du skal indrette dig, så kan du her læse 5 tips til en god arbejdsplads i hjemmet.

1. Find en krog, hvor du får arbejdsro

Når du skal lave et hjemmekontor, er det ikke nok at have masser af hjemmekontor inspiration, før du går i gang. Det vigtigste er faktisk, at du vælger et sted til dit hjemmekontor, hvor du ved, at du får fred og ro til at arbejde. Det handler ikke kun om, at du ikke bliver forstyrret, hvis du bor sammen med andre – faktisk er det også vigtigt, at du vælger et sted til dit hjemmekontor, hvor du ikke bliver forstyrret af elementer, som kan få dig til at lave overspringshandlinger hele tiden.

2. Indret dig lyst og luftigt

Når du skal finde hjemmekontor inspiration, så skal du ikke kun finde inspiration til indretningen – du skal faktisk indrette dig, så du bliver inspireret til at arbejde. En god måde at gøre det på er ved at have plads omkring dig, så du kan få masser af lys ind på din arbejdsplads derhjemme. Det kan derfor være en god idé at lave dit hjemmekontor tæt ved et stort vindue, hvor der kommer masser af lys ind det meste af dagen, og husk også at sætte en gulvlampe eller en skrivebordslampe op.

3. Brug en god kontorstol

Det er ikke det mest spændende hjemmekontor inspiration at tænke på kontorstole, men det er en meget vigtig del af dit hjemmekontor, at du sidder ordentligt. Sidder du ikke godt, kan du få skader i skuldre, håndled, ryg og masser af andet, fordi din kropsstilling ikke er god nok. Der findes heldigvis masser af gode stole, der også er pæne, så du let kan finde hjemmekontor inspiration til kontorstole derude.

4. Sørg for smarte opbevaringsløsninger

Noget arbejde genererer masser af papir og noter rundt omkring, og det er ikke nødvendigvis en ting, der gør dig mere effektiv. En god ting til hjemmekontor inspiration er derfor at sørge for smarte opbevaringsløsninger, der er lige ved hånden, men hvor du ikke har papir til at flyde over hele skrivebordet.

5. Gør dit hjemmekontor personligt

Selvom der er masser af gode idéer til hjemmekontor inspiration, som sørger for, at det bliver lettere for dig at arbejde, så er det stadig enormt vigtigt, at du indretter dit hjemmekontor, så du rent faktisk føler dig hjemme. Det er nemlig ikke nemt at arbejde og være effektiv og kreativ på samme tid, hvis du ikke føler dig godt tilpas. Hav eventuelt en væg i en farve, du godt kan lide, eller stil billeder og nips på skrivebordet, som skaber en hjemlig og behagelig stemning i dine arbejdsomgivelser, så du stadig føler, at det er et ”hjemme”-kontor.