Hvad er App? 6 facts om Apps

Som du måske allerede er klar over, så er ordet app en forkortelse for applikation, og er overordnet set blot et software på din enhed. En app vil enten komme allerede installeret på din pågældende enhed, eller kan downloades via din enheds app butik. Et godt eksempel på en app kunne f.eks. være Googles Gmail app eller måske en af de mange spil du til dagligt hygger dig med på din smartphone, tablet, laptop eller smart tv. Dog er der nok alligevel et par ting som du stadig ikke ved om apps. Læs videre her og bliv overrasket med disse 6 facts om de apps du bruger hver eneste dag.

1. Mere end 30 apps pr. person

Der bliver på verdensplan downloadet milliarder af apps hvert eneste år. Faktisk downloades der over 270 milliarder apps i skrivende stund, hvilket svarer til mere end 30 apps pr. person i hele verden.

2. Sociale medier er den mest populære type app

Facebook er nok ikke overraskende den absolut mest downloadede app i verden, og er blot endnu et eksempel på hvor vigtig en rolle de mange forskellige sociale medier rent faktisk spiller i den moderne tilværelse.

3. Smartphone swipes

Netop fordi apps er blevet så populære som de rent faktisk er, så er dette naturligvis også ensbetydende med en markant stigning i antallet af gange vi swiper på vore mobil eller tablet.faktisk swiper vi i gennemsnit op til 80 gange i løbet af en dag – og ofte i forbindelse med den samme app.

4. Der findes ufatteligt mange apps

De to helt store app spillere Android og Apple kan lige nu prale af et uhørt stort antal apps i deres butikker. Android er dog med 2.8 millioner apps klart vinderen, når det kommer til antallet, hvorimod Apple blot har ”sølle” 2.2 millioner apps – men i stedet kan prale af apps i en generelt bedre kvalitet grundet firmaets strengere optagelseskrav.

5. En app betyder indtægt

De mange app downloads er naturligvis også en kæmpe indtjeningskilde for de forskellige software firmaer. Faktisk blev der tjent knap 500 milliarder kroner tilbage i 2017, og dette tal er bestemt ikke blevet mindre de sidste 4 år. Faktisk har Apple siden 2008 udbetalt over 400 milliarder kroner til de forskellige softwareudviklere. Ikke den værste branche at arbejde i.

6. Vi bruger mange timer hver eneste dag på apps

Den gennemsnitlige tid brugt på apps ligger et sted mellem 4-5 timer hver eneste dag, hvilket svarer til omtrent en femtedel af dagen. og det er her især de mange sociale medier, der får minuttallet til at stige markant.

Som du nok kan se, så styrer de mange forskellige apps på godt og ondt den moderne tilværelse. Vi bliver nemlig i stigende grad mere og mere afhængige af disse smarte stykker software til at håndtere en lang række forskellige daglige gøremål – såsom f.eks. netbanken, Metro-billetten eller måske blot til at slå lidt tid ihjel med. Med andre ord er intet mere det samme, og det er nok slet ikke så skidt endda.