Hvordan virker en elcykel? Få forklaringen her

Elcykler eller Ebikes er efterhånden blevet et standard syn på de danske veje. En af grundene til elcyklens store popularitet herhjemme har selvfølgelig noget at gøre med, at man på denne måde kan slippe for den samme mængde fysiske anstrengelse som med en almindelig cykel. Elcykler fungerer i dag også som et godt alternativ for folk, der ønsker at kvitte bilen – og samtidigt spare lidt penge og få lidt motion som ekstra bonus. Men hvordan virker en elcykel egentlig. Læs videre her, og få svaret.

1. Hvad er en elcykel?

Som navnet antyder, så er en elcykel en cykel der kommer med en elektrisk motor. Denne motor er naturligvis beregnet til at give rytteren lidt ekstra hjælp i pedalerne undervejs. Udover motoren, så fungerer en Ebike fuldstændigt som en almindelig cykel – bare med mindre anstrengelse.

2. Mange forskellige modeller

Elcykler kan desuden fås i en lang række forskellige modeller, der hver især har deres styrker og svagheder. Du kan nemlig i dag vælge mellem alt fra de klassiske elcykler, elektriske mountainbikes, foldbare bycykler og oven i købet elcykler med lad. Og uanset om du er på udkig efter en god el ladcykel eller en foldbar Ebike, så vil du helt bestemt kunne finde en god model til netop dine behov. Se det store udvalg, og køb din e bike her.

3. Hvordan fungerer en elcykel?

Elcykler fungerer groft sagt ved , at den indbyggede og lydsvage motor bliver sat i gang når der trædes i cyklens pedaler. Dog er der forskel på hvilken type motor der er tale om. Og her vil motoren på de forskellige modeller typisk være enten en centermotor, forhjulsmotor og så en baghjulsmotor. Lad os derfor tage et nærmere kig på de tre motortyper.

4. Centermotoren

Denne motortype sidder centralt placeret på kranken midt på elcyklen. Denne placering er med til at give en rigtigt god vægtfordeling, og en fantastisk køreoplevelse. Selve motoren fungerer ved at der tilføres ekstra kraft fra motoren og ud i baghjulet fra cykelkæden. Den store fordel ved at vælge en elcykel med centermotor er, at du nu vil have langt større kontrol over hvornår motoren træder i kraft. Motoren vil nemlig reguleres af, hvor meget du træder i pedalerne, hvilket da også er en af hovedgrundene til denne motortypes store popularitet. Perfekt til både korte og lange distancer.

5. Forhjulsmotoren

Den næste motortype er som navnet antyder placeret i elcyklens forhjul – og nærmere bestemt navet. Med denne motortype vil du dog ikke have helt den samme kontrol som med en centermotor. Til gengæld kan du forvente at få al den hjælp du behøver undervejs, hvilket gør denne motor helt perfekt til folk, der har brug for stabil og uafbrudt hjælp på cykelturen – såsom f.eks. ældre mennesker eller folk med nedsat førlighed. Forhjulsmotoren egner sig bedst til kortere ture på fladt terræn.

6. Baghjulsmotoren

Denne sidste motor er placeret på cyklens baghjul, og minder på mange måder om forhjulsmotoren. Men hvor man med en forhjulsmotor vil opleve en følelse af at blive trukket, så vil man med en baghjulsmotor i stedet oplevet en følelse af at blive skubbet. Denne sidste motortype er lige så stille ved at blive et sjældent syn herhjemme. Læs mere her, og bliv endnu klogere på elcyklen.