Hvad står GL for i gaming?

Man kan som ny gamer ofte føle sig temmelig overvældet ved mødet med nogle af de mange gamer begreber de første par gange, som man mere eller mindre ustandseligt støder på de første gange man spiller et multiplayer spil på nettet. Og det bliver bestemt ikke nemmere, når de fleste af de i forvejen utilgængelige udtryk i de fleste tilfælde er forkortelser. Så hvad gør man så, hvis man støder på et GG, HF, GLHF eller et GL i et eller andet spil. Svaret på dette spørgsmål er simpelt. Du skal nemlig bare læse videre her. For her får du nemlig – og i det mindste – en forklaring på hvad et af de mest populære gamer forkortelser betyder – nemlig udtrykket GL.

1. Held og lykke

Ja, det kunne faktisk ikke være enklere. GL står simpelthen for “Good Luck”, der på godt dansk naturligvis betyder ”Held og lykke”, og kan hovedsageligt findes i et spils chat-område ved begyndelsen på et spil. GL er nemlig en måde, hvorpå man som spiller kan udvise sportsånd og ikke mindst skabe et behageligt socialt miljø inden spillet rigtigt går i gang.

2. Udtrykkets rødder

GL er et vaskeægte originalt gamer udtryk, der i sin tid begyndte som en nem og hurtig måde at ønske ens med- og modspillere held og lykke på – uden at man behøvede at spilde tid på at skrive hele vendingen. Man vil jo som spiller jo gerne komme i gang med at spille, så hurtigt som overhovedet muligt, og ikke i stedet bruge unødig ekstra tid på at skrive en skolestil til de andre spillere. GL er således en praktisk, hurtig og ikke mindst høflig måde at indlede et spil på, og kan især få mange nye spillere til at føle sig langt mere velkomne i et ellers stærkt konkurrencepræget gamer miljø.

3. Ikke kun et gamer udtryk

Men GL er dog ikke kun begrænset til at være en måde at ønske andre spillere held og lykke på indenfor gamer verdenen, men anvendes i dag til en lang række andre formål – og især når det kommer til vores sms og chat beskeder. GL er nemlig gået hen og blevet en utrolig populær måde, at ønske en ven eller bekendt held og lykke på inden en vigtig begivenhed, såsom f.eks. en jobsamtale eller et marathonløb.

4. Variationer

Netop fordi gamer jargon konstant udvikler sig, så skal du derfor ikke blive alt for overrasket over at møde variationer på GL forkortelsen.  Gamere er nemlig ganske kreative, når det kommer til at videreudvikle de kendte forkortelser. F.eks. vil du typisk kunne støde på de følgende variantioner:

  • GL2U/GL¤U: denne forkortelse står for ”Good Luck To You”/”Held og lykke til dig”
  • GLWT: denne forkortelse står for ”Good Luck With That”/”Held og lykke med det”, og er en forkortelse der ofte anvendes ironisk eller sarkastisk – eks. hvis man som spiller ønsker at kommentere på en andens spillers overmodige kommentar.
  • GL: denne sidste variation står ganske enkelt for ”Good Looking”/”Flot”, hvilket dog mere er kendt udenfor gamer verdenen, når man ønsker at komplimentere en anden persons udseende.