Hvad betyder FPS? Få svaret i vores gamer-ordbog?

Gamer du meget eller bare ind imellem, så støder du nok på begrebet FPS fra tid til anden. Det er et begreb, der har meget at sige i forhold til din spilleoplevelse, men ved du ikke, hvad FPS betyder, kan det selvfølgelig være svært at lave om på det. Derfor får du her forklaringen på, hvad FPS egentlig er.

FPS handler om, hvor god din computer er

FPS er en forkortelse, og det står for ”frames per second” og lidt løst oversat til dansk, kan det forstås som ”billeder per sekund”. Det betyder altså, hvor mange billeder du ser på skærmen hvert eneste sekund, imens du spiller. FPS bestemmes af, hvilken indmad du har i din computer, og groft sagt kan du sige, at jo bedre indmaden i din computer er, jo højere FPS kan du få. FPS bestemmes altså af, hvor meget du har lagt i din computer i forhold til komponenter, men er du frisk på selv at lave lidt om ved din computer, så kan du også løbende opgradere nogle af dine komponenter for at få højere FPS. FPS er altså ikke en fast størrelse, og du kan løbende forbedre din FPS, hvis du føler, at du har brug for det.

Højere FPS giver en federe spilleoplevelse

Inden for gaming kan FPS betyde rigtig meget, fordi en højere FPS giver en langt bedre spilleoplevelse. Du vil opleve et mere smooth billede, når du spiller, hvis du har en meget høj FPS, hvor en lavere FPS kan give en fornemmelse af, at spillet hakker, og det kan betyde rigtig meget for, hvordan du performer, når du gamer. Tager du din gaming seriøst, så er en højere FPS helt klart at foretrække, og har du en lav FPS nu, vil du helt sikkert kunne mærke en forbedring, når du gamer, hvis du vælger at opgradere dine komponenter, så du får en højere FPS.

FPS kan også have en betydning i forhold til din skærm. Har du for eksempel brugt en masse penge på en fed skærm med høj Hz, vil du ikke få særligt meget ud af den, hvis ikke du har en høj FPS. Det kan altså ikke svare sig i forhold til gaming at have en god skærm, hvis ikke din FPS er optimeret.

Du kan selv påvirke din FPS

Er du træt af en lav FPS, men har du ikke tålmodighed eller penge til at udskifte en masse komponenter i din computer, så er der andre ting, der kan påvirke din FPS. Prøv for eksempel at lukke din browser ned, når du spiller – for det vil nemlig være med til at forbedre din FPS. En anden ting, der kan påvirke, er også, om dit system er helt opdateret, for er det ikke det, er det ikke sikkert, at den performer helt så godt, som den ellers kunne. Du kan også ændre på spilindstillinger, men det kan kræve, at du går på kompromis med billedkvaliteten, når du spiller.