Hvad er en bot indenfor gaming?

Hvis du ejer en computer, så er du nok på et eller andet tidspunkt stødt på en af de mange bots, som internettet bogstaveligt talt vrimler med. Hvis du ikke allerede vidste det, så er en (ro)bot et online softwareprogram der er et ufatteligt almindeligt fænomen i den digitale verden. En bot fungerer ved at udføre en lang række repetitive opgaver,  der ofte er gode, men desværre også ofte dårlige. Men vidste du at der, udover de almindelige bots, også findes specifikke bots indenfor gaming? Disse vil vi tage et kig på i denne artikel.

1. Hvad er en gaming bot?

Selvom gaming bots er relativt hyppige, så tales der faktisk forbløffende lidt om dem. Lad os derfor lave om på dette, og gå lidt i dybden med netop gaming bots. En gaming bot er derfor et computerprogram, der på samme måde som en virkelig spiller er i stand til at efterligne en fysisk spillers adfærd og styre en virtuel karakter i et spil. Gaming bots anvendes b.la. for at skabe kontinuerligt spil uden pauser, optjene flere point/mønter/ejendele end en fysisk spiller vil være i stand til, samt besejre tilsyneladende umulige bosser og monstre langt hurtigere. Men en bot kan desuden også bruges af spillere til at tjene penge. Mange spillere vil nemlig hellere end gerne betale penge for at få fingrene i nogen af de ejendele, som en bot har erhvervet sig under spillet. En gaming bot kan anvendes til en lang række forskellige spil – herunder FPS’er (First Person Shooter spil) og MMO’er (Mass Multiplayer Online spil).

2. Farm bots

Hvis du spiller MMO multiplayer spil, så vil den mest almindelige bot nok være de såkaldte ”Farm bots”. Disse bots er nemlig programmeret til at gennemføre de forskellige niveauer på den halve tid, og vil faktisk være i stand til at kunne matche selv de bedste profesionelle E-sport spillere. Farm bots hovedfunktion er som navnet antyder, at ”høste” alt fra mønter, erfaring, værdifulde genstande og ikke mindst at fremskynde fremskridtet i selve spillet. En farm bot kan således vise sig at være særdeles handy, hvis man som spiller ønsker at springe over hvor gørdet er lavest.

3. FPS og MOBA bots

Hvis man ser bort fra de ovennævnte farm bots, så findes der b.la. også såkaldte FPS bots, der netop findes i First Person Shooter spillene. En FPS bots mission er enkelt – nemlig automatisk at sigte og skyde så mange fjender som overhovedet muligt. Udover FPS bots, så findes der også de såkaldte MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) bots, der i stedet for at skyde fjenderne  er programmeret til at undgå modspillernes trylleformularer.

4. Ikke sportsligt

Som du måske har regnet ud, så har bots forståeligt nok ikke et rosenrødt omdømme indenfor gaming miljøet. For hvis en spiller vælger at bruge en bot, så er der jo på mange måder tale om at give sig selv en uretfærdig fordel – og dette er jo ikke ligefrem særligt sportsligt. Du kan desuden også risikere at blive bannet fra spillene, hvis du bliver opdaget. Så hvis vi må give dig en afsluttende anbefaling med på vejen, så er det nok bedst hvis du holder dig langt fra at bruge en bot – uanset hvor fristende det end måtte være.