Hvad betyder HF i gaming-sprog?

Hvis man som almindelig dødelig  står og kigger på gamer verdenen udefra, så kan den absolut virke som et lukket landskab med dens helt egne unikke regler – og mange af disse er sproglige. Gamere taler nemlig deres helt eget sprog, der oftest kommer til udtryk via en række tilsyneladende uforståelige forkortelser – der nok for hr. og fru Jensen virker som det rene volapyk. I denne artikel vil vi derfor dykke lidt ned i en af de mest anvendte forkortelser indenfor gaming overhovedet – nemlig HF.

1. Det handler om at have det sjovt!

HF er en engelsk forkortelse for “Have Fun”, der jo netop på dansk betyder ”Hav det sjovt”. Udtrykket anvendes typisk ved begyndelsen af et specifikt spil, hvor man som spiller ønsker at vise sportsånd overfor ens med- og modspillere. At sige HF er således en væsentlig del af den moderne gamer etikette, og ville bestemt være at finde på side 1, hvis Emma Gad levede i dagens digitale verden. I modsætning til HF – der jo netop indleder et online spil – så vil man næsten altid kunne finde forkortelsen GG ved spillets afslutning. GG står nemlig for ”Good Game”, og er en måde at vise de andre spillere respekt på, samt at spillet har været sjovt og udfordrende.  Både HF og GG tjener således det samme formål, men anvendes blot på forskellige stadier af det specifikke spil.

2. HF optræder stort set altid kun i forbindelse med tastaturbaserede spil

Nok ikke overraskende, så optræder HF stort set altid kun i forbindelse med tastaturbaserede PC-spil – og langt mere sjældent i controller-baserede spil. Dette skyldes naturligvis, at HF er noget man indtaster i spillets dialogboks, hvilket jo kan være en temmelig bøvlet affære med en controller.

3. GL og HF

Når du sidder foran skærmen med dit yndlingsspil, så vil du lynhurtigt opdage at HF ofte sammensættes med en anden gaming forkortelse – nemlig GL, så den samlede forkortelse bliver GLHF. Men hvad skal dette så stå for? Svaret på dette spørgsmål er ganske simpelt. GL er ganske enkelt en forkortelse for ”Good Luck”, hvilket blot betyder ”Held og lykke” på dansk. Så sammensætningen GLHF står derfor for ”Good Luck Have Fun”, og er på mange måder faktisk endnu mere populær end HF. Uanset hvad, så vil du uden tvivl komme til at støde på både HF, GL og så selvfølgelig GLHF, når du spiller et online spil – og som du måske har regnet ud, så dækker alle tre forkortelser i grove træk over den samme betydning. Nemlig at udvise sportsånd inden et spil påbegyndes.

4. Konklusion

Selvom HF er en måde at vise sportsånd på, så bør du dog ikke fortvivle hvis du kommer til at glemme et HF ved begyndelsen af et spil. Det er nemlig slet ikke samtlige spillere der følger denne mere eller mindre officielle regel – så bare rolig. Men hvis du hører til typen, der ønsker at skabe en så venlig og sportslig atmosfære som overhovedet muligt, så vil det bestemt ikke være den ringeste idé at ønske dine med- og modspillere held og lykke inden det hele går løs.