Hardware til streaming: 5 gyldne råd ved køb af hardware til streaming (2021)

Streaming er mere og mere populært, og hver dag følger mere end 15 mio. mennesker med over Twitch, når der streames forskelligt content fra for eksempel gaming. Vil du gerne i gang med streaming, skal du have hardware til streaming, og det kan være svært at finde rundt i, hvad du skal bruge, så her får du 5 gode råd til køb af hardware til streaming.

1. Streaming stiller krav til din computer

Uanset hvordan du vil i gang med streaming, og hvilket hardware til streaming, du vil bruge, så vil det stille krav til din computer, når du går i gang. Derfor skal du være opmærksom på, om din computer kan trække både spil og program til streaming, før du begynder at streame. Kan den ikke det, kan det være nødvendigt med en anden computer, der har den nødvendige hastighed og hukommelse.

2. Køb en god mikrofon

Hardware til streaming involverer også en god mikrofon, så du kan snakke til dine seere online. En god mikrofon giver god lyd, men har du en dårlig mikrofon, kan du opleve, at det forstyrrer din stream, og du kan på den måde miste seere. Der findes både mikrofoner, der har USB-forbindelser, men der findes også standardmikrofoner, der ikke har USB-forbindelse, og det kræver et lydkort.

3. Det kan være rart med et kamera

Skal du streame, skal du selvfølgelig også kunne ses af dine seere, og derfor skal dit hardware til streaming også inkludere et kamera. I mange bærbare computere er der i dag kamera indbygget, men det er ikke sikkert, at din bærbar er kraftfuld nok til streaming, og hvis du bruger en stationær, så har du måske brug for et eksternt kamera. Nogle bruger dyre spejlreflekskameraer, men det er ikke nødvendigt, hvis du bare vil have et standardkamera med USB-forbindelse, hvilket du ofte kan finde i elektronikforretninger og lignende steder.

4. Husk at lyssætningen betyder noget

I tråd med kameraet skal din hardware til streaming også indeholde en form for lyssætning, da kameraer har brug for god lyssætning. Især hvis du streamer om aftenen eller om natten, for selvom du har lamper i det rum, du streamer fra, så kan det være rart med noget mere effektiv lyssætning. Der findes mange løsninger til lyssætning som hardware til streaming, for eksempel en ”ring light”, der også bruges af mange influencere, men der findes også andre løsninger med enkelte LED-lamper, der kan skifte farve og lignende.

5. Investér i USB-lydkort eller mixer

Har du en mikrofon uden USB-forbindelse, er det nødvendigt med et lydkort som en del af dit hardware til streaming, men det kan også være lækkert med en mixer, hvor du kan styre flere ting i forhold til lyden direkte på mixeren. Der findes rigtig mange forskellige lydkort og mixere i mange forskellige prisklasser, så det er helt sikkert mest en vurderingssag af, hvor mange penge du vil bruge på lige netop den del.