“Ban”: Hvad betyder det at blive “bannet” indenfor gaming?

Når man snakker om multiplayer gaming, så handler det først og fremmest om at have det sjovt. Og netop fordi gaming også rummer et stærkt socialt element, så vil man naturligvis også gerne have at alle opfører sig ordentligt og ikke snyder mens spillet står på – hvilket heldigvis oftest er tilfældet for langt de fleste spillere. Når dette så er sagt, så findes der selvfølgelig altid en lille portion sure æbler i enhver æblespand – og dette gælder desværre også indenfor gaming. Dog findes der en særdeles effektiv metode til at afskrække spillere fra at snyde, og ikke mindst opføre sig anstændigt overfor de andre spillere – man kan nemlig risikere at blive bannet. Men hvad betyder det egentlig at blive bannet fra et spil? Læs videre her, og få svaret.

1. Hvad er et ban?

Et ban er kort sagt et spilforbud der pålægges en spiller af spiludvikleren, når han/hun – enten ved et uheld eller ej – er kommet til at overtræde spillets regler. Dette kunne f.eks. være i tilfælde af snyd, dårligt sprog, chikane, bots, voksent indhold eller i tilfælde hvor en spiller forstyrrer de andre spilleres spil. I disse situationer er det helt op til spiludvikleren/spilplatformen, hvorvidt en spiller fortjener at blive bannet i en kortere eller længere periode.

2. Hvad sker der når man bliver bannet?

Hvis man skulle være så uheldig at blive bannet fra et bestemt spil, så vil man nu ikke længere kunne anvende sit bruger-ID til at logge sig på det pågældende spils server. Man er med et ban således udelukket fra at deltage i et spil i en tidsbestemt periode, der typisk er af relativt kort varighed for de mindre forseelser. Spiludviklerne vil jo naturligvis gerne have at man spiller deres spil – og de fleste spillere vil jo desuden forstå advarslen, og efter bannet opføre sig bedre. Dog har nogen spillere fundet en række smuthuller i deres ban, og har således igen fået adgang til det forbudte spil. Vi anbefaler dog at du respekterer dit ban indtil ”straffen” er overstået.

2. Det permanente ban

Udover det almindelige tidsbegrænsede ban, så findes der også et permanent ban. Dette langt mere seriøse ban reserves udelukkende til spillere, hvis adfærd har påvirket spilmiljøet i en særdeles negativ retning eller som på groveste vis har overtrådt spillets regler. Og med permanent, så menes der faktisk permanent. Så hvis man først har fået det permanente ban, så er det desværre slut med at spille det pågældende spil – medmindre spiladministratoren beslutter sig for at ophæve bannet.

3. Konklusion

Selvom der desværre findes mere end et eksempel på spillere, der er blevet uretfærdigt bannet fra et bestemt spil, så er dette heldigvis oftest ikke tilfældet. Et ban er nemlig i langt de fleste tilfælde blot en måde for spiludviklerne eller spilplatformen, at skabe et trygt, sjovt og ikke mindst ærligt miljø at spille i – med så lidt snyd og upassende opførsel som overhovedet muligt. Og hvem ville i sidste ende ikke ønske sig dette?