Valg af software: 4 kriterier du bør vurdere på

Rigtigt mange danske virksomheder vælger den fejlagtigt masseproducerede løsninger, når det kommer til deres valg af software. Dette skyldes til en stor del økonomiske hensyn, hvor virksomheden som udgangspunkt mest er interesseret i at spare så mange penge som muligt. Dette kan desværre ofte vise sig at have nærmest skæbnesvangre følger, idet man som virksomhed vil stå tilbage med software, der slet ikke opfylder dens reelle behov. Hvis du er på udkig efter den bedste software til netop din virksomhed, så bør du derfor læse videre her. For her får du nemlig 4 kriterier som din virksomheds valg af software absolut bør bero på.

1. God integrering

God integrering er noget af det absolut vigtigste en ny software til en virksomhed skal have. Den nye softwareløsning skal jo nemlig kunne kommunikere problemfrit med al den eksisterende software. For hvis det opstår fejl og gnidninger i virksomhedens interne software, så vil den nye softwareløsning i sidste ende være en langt mindre effektiv løsning. Og i sidste ende er det jo meningen, at jeres nye valg af software skal gøre arbejdsgangen lettere, mere sammenhængende og ikke mere kompliceret. Hvis i til gengæld overvejer en ”Cloud-løsning”, så skal i selvfølgelig også sørge for at jeres nuværende apps kan snakke sammen med den de nye. Samme problemstilling gælder jo også her.

2. Beskytter den nye software virksomhedens data?

En virksomheds valg af software bør desuden også tage hensyn til hvor god en databeskyttelse, den nye software kan levere. Langt de fleste moderne virksomheder arbejder nemlig med en kæmpestor mængde sårbar data, der jo helst ikke skulle mistes eller korrumperes af en ny software. Sørg derfor altid for at undersøge de forskellige softwareløsninger grundigt inden i lægger jer endeligt fast på en given software. Tilbyder den nye software f.eks. datamigrering til skyen? Stil jer selv denne type spørgsmål i forvejen, så i altid er sikre på at jeres valg af software ikke bliver et dårligt valg.

3. Hold det simpelt

Netop fordi en moderne virksomhed kan sammenlignes med et kæmpe puslespil af forskellige medarbejdere, der hver især har deres egne formål og prioriteter, så er det vigtigt at jeres nye software er så simpelt og funktionelt som overhovedet muligt. Hvis der er tale om en mindre virksomhed, så vil et standardprogram ofte kunne klare jobbet helt fint. Men hvis der til gengæld er tale om en større virksomhed – eller måske en nichevirksomhed – så bør jeres valg af software bestemt tage højde for jeres unikke krav og behov. Men uanset hvad, så anbefales det altid at jeres software ikke er overdrevent kompliceret. Medarbejderne skulle jo nødigt brække nakken i forsøget på at finde hoved eller hale i de nye funktioner.

4. Effektivitet er nøgleordet

Afslutningsvist, så bør jeres valg af software altid afhænge af hvor effektiv den vil være for jeres virksomhed. En ny software skulle jo helst få jer til at blive endnu mere effektive end i allerede er, og hvis den nye software ganske enkelt ikke matcher jeres nuværende processer, så er det nok en bedre idé at se jer om efter en anden softwareløsning.