Valg af fjernsyn: 4 tips du skal overveje ved valg af nyt fjernsyn

Går du og leger med tanken om at investere i et nyt fjernsyn? Hvis svaret er ja, så vil du lynhurtigt opdage at det kan være forholdsvist vanskeligt at finde rundt i alle de forskellige specifikationer, mærker og ikke mindst størrelser. Men bare rolig; vi har netop af denne grund sammensat en lille liste med 4 ting, som kan fungere som en rød tråd i dit valg af fjernsyn.

1. Vælg stort

Når det kommer til fjernsyn i dag, så kan man på mange måder sige at det er ”jo større, jo bedre” reglen, der vil være gældende. Dette er der faktisk flere årsager til. For det første vil du med et moderne stort fjernsyn næsten altid have en fremragende billedkvalitet; og for det andet er der sket rigtigt meget siden de gamle dage, hvor et fjernsyn var en kæmpe brun eller grå klods, der fyldte halvdelen af dagligstuen. De nye store fjernsyn er nemlig i langt de fleste af tilfældene utroligt elegante, og er specifikt designet til at blive hængt på væggen som et flot kunstværk.

2. OLED eller LED?

Det næste du skal overveje i dit valg af fjernsyn er naturligvis billedkvaliteten. Og her vil du i dag typisk kunne vælge imellem to forskellige teknologier – nemlig LED eller OLED. Begge teknologier er ganske fremragende, men OLED er dog stadigvæk lige en stor tand bedre end LED. Når dette så er sagt, så er OLED desværre også en kende dyrere end LED, så du må derfor gøre op med dig selv om dit valg af fjernsyn skal være baseret på den absolut bedste billedkvalitet eller om et godt 4K LED fjernsyn vil være mere end rigeligt til at dække dine behov.

3. Vælg skærmopløsning

Når det kommer til skærmopløsning, så vil vi klart anbefale dig at vælge et fjernsyn med mindst 4K opløsning for at få et knivskarpt billede. Når dette så er sagt, så findes der i dag også 8K fjernsyn, der (som du nok har regnet ud) vil give dig dobbelt så mange pixels som 4K modellen. Vi anbefaler derfor at du tager dig et kig omkring hos de forskellige forhandlere efter et 8K fjernsyn. Hvem ved, måske vil du oven i købet kunne finde et til udslagspriser.

4. Bliv smart

Sidst men ikke mindst, så anbefaler vi at du altid prioriterer et smart-tv i dit valg af fjernsyn. Dette sidste punkt er måske en smule overflødigt, idet smart-tv er ved at blive standard når det kommer til moderne fjernsyn. Verden streamer nemlig indholdet i dag, og der er bestemt intet der tyder på at denne udvikling vil gå i anden retning lige foreløbigt. Dog skal du være opmærksom på hvilke apps et potentielt smart-tv kommer med. Som udgangspunkt vil alle smart-tv’s komme med både YouTube og Netflix. Men hvad nu hvis du ønsker at se HBO eller Amazon Prime Video? Du skal med andre ord sikre dig, at dit nye smart-tv vil være i stand til at levere varen, når det kommer til alle dine yndlings apps.