Høretelefoner-Guide: 4 tips til valg af dine nye høretelefoner

Høretelefoner er efterhånden blevet en uadskillelig del af den moderne tilværelse. I en verden med online musiktjenester, Netflix, musik downloads og gaming er der nemlig intet at sige til, at høretelefoner er blevet så populære som de rent faktisk er. Når dette så er sagt, så er det dog ikke alle høretelefoner der er lige gode til det hele. Så hvis du planlægger at shoppe nye høretelefoner, så bør du bestemt læse videre her. For her får du nemlig 4 gode tips til dit valg af høretelefoner.

1. Hvad skal du bruge dine høretelefoner til?

Det absolut første du skal overveje i dit valg af høretelefoner er naturligvis, hvad du i det hele taget ønsker at bruge dem til. Skal du f.eks. bruge dem i motionscentret, hvor du mest af alt har brug for at høretelefonerne bliver siddende hvor de skal – og derudover ikke vil begrænse din bevægelsesfrihed? Eller er du snarere på udkig efter et par høretelefoner til pendlerturen, hvor verden ganske enkelt skal lukkes ude indtil du har drukket morgenkaffen? Stil dig selv denne type spørgsmål, og du vil allerede være kommet godt fra start i dit valg af høretelefoner.

2. Vælg typen af høretelefoner

Når du nu har fået afdækket hvad dine høretelefoner skal bruges til, så handler det nu om at vælge hvilken type høretelefoner der passer dig bedst. Og her vil du typisk have tre valgmuligheder:

  • In-ear-høretelefoner: nok den mest populære type høretelefoner, og med god grund. In-ear høretelefoner fylder nemlig nærmest intet, og kommes direkte i ørerne som ørepropper. Helt perfekt til at bruge, mens man er på farten.
  • On-ear-høretelefoner: der er her tale om mellemstore høretelefoner med puder, der hviler på ydersiden af ørerne. Dog vil denne model ikke lukke verden helt ude, idet ørerne ikke tildækkes 100%. Med dens glimrende lyd er disse høretelefoner helt perfekt til f.eks. pendlerturen.
  • Around-ear høretelefoner: minder i det store og hele om in-ear høretelefoner, men adskiller sig dog ved at være en kende større, så hele øret omsluttes. Der er derfor typisk tale om lidt større høretelefoner, der dog er i stand til at lukke al forstyrrende støj ude for en suveræn lytteoplevelse. Helt perfekt til musikelskere eller gamere.

3. Den fjerde type

Nu nævnte vi godt nok for lidt siden, at du ville have 3 modeller at vælge imellem. Dette er faktisk ikke helt sandt. Der findes nemlig i dag en fjerde mulighed, der er ved at blive så populær, at den fortjener sit eget afsnit. Her tænkes der selvfølgelig på de trådløse høretelefoner, der ganske enkelt tilsluttes til din musikafspiller via en Bluetooth-forbindelse. Den helt store fordel ved denne type høretelefoner er naturligvis, at du helt slipper for den irriterende ledning (der oftest er det første der går i stykker på høretelefoner), og din bevægelsesfrihed vil således forøges markant.

4. Vælg et godt mærke fra en god forhandler

Sidst men ikke mindst, så anbefaler vi klart at du måske spenderer et par ekstra kroner på dine høretelefoner. Dit valg af høretelefoner bør nemlig ikke udelukkende bestemmes ud fra økonomiske hensyn. Vælg i stedet et godt mærke fra en god forhandler. På denne måde vil du nemlig få dig et par høretelefoner, der holder mere end blot et par måneder.