Smart System Guide: Sådan finder du dit nye Smart System til hjemmet!

Flere og flere danskere rider i dag med på smart home bølgen, ogmed god grund. Et integreret hjem er nemlig et intelligent hjem, og dette kommer naturligvis med en lang række fordele med i pakken. Men hvor skal man egentlig begynde, hvis man er helt grøn med hensyn til alle de mange smart system muligheder på markedet? Det er nemlig ikke altid så nemt at sortere mellem skidt fra kane – og især ikke hvis du nu ikke lige er tech-ekspert. Derfor vil vi nu gerne give dig 3 gode bud på uundværlige smart systemer, som du bestemt ikke vil gå galt i byen med.

1. Philips Hue – intelligent belysning til hjemmet

Når det kommer til smart lys til boligen, så vil du aldrig gå galt i byen ved at vælge Philips Hue fra den verdenkendte lysgigant Philips.  Med Philips Hue får du nemlig et utal af forskellige intelligente belysningsmuligheder, der kan forvandle din gammeldags belysning til noget fra en science fiction film. Men hvad er det egentligt, der gør Phillips Hue til en absolut nødvendig del af ethvert smart system med respekt for sig selv? Svaret på dette spørgsmål er simpelt. Ved at vælge Philips Hue får du b.la.:

 • Mulighed for Bluetooth tilslutning: Philips Hue pærer kan nemt tilsluttes til Bluetooth med en Bluetooth kompatibel pære, hvilket er en helt perfekt løsning, hvis du ikke ønsker at spendere en formue på alt muligt ekstraudstyr. Det eneste du skal gøre er at downloade Philips Hue appen, hvorefter du får fuld kontrol over op til hele ti Philips Hue pærer.
 • Adgang til yderligere funktioner: ved at vælge at investere i Bridge fra Philips vil du nu kunne låse op for samtlige funktioner ved dine Hue-pærer. Dette skyldes nemlig, at du nu vil få adgang til det såkaldte zigbee netværk, der vil give dig langt mere kontrol over dine lysindstillinger – og så kan du oven i købet kontrollere op til 50 pærer på samme tid, indstille dit lysniveau og lystone, programmere dine lys til at tændes og slukkes på bestemte tidspunkter og ikke mindst tilslutte pærerne til f.eks. dine andre smart system enheder, såsom dine smart højtalere).

2. Google Home – en smart højtaler til det nye årtusinde

Nu hvor snakken falder på smart højtalere, så kommer du på ingen måde udenom Google Home. Smart højtalere såsom Amazon Alexa har nemlig nu fået en alvorlig konkurrent, hvilket hovedsageligt skyldes enhedens brede vifte af fremragende funktionaliteter – der alle er designet til at gøre dit liv langt nemmere. Her er blot nogle af de mange fordele ved at vælge Google Home til at slutte sig til dine Philips Hue pærer:

 • Enestående adagang til viden: Google Home er uden tvivl den smart højtaler, der giver dig adgang til den størst mulige mængde viden. Dette skyldes naturligvis, at højtaleren er tilsluttet direkte til Google kæmpestore database, og dette er ganske enkelt ensbetydende med at du vil kunne få svar på stort set alle du spørgsmål du måtte brænde inde med. Og dette er bestemt ikke noget, som Alexa kan hamle op med.
 • Den kan caste video direkte til dit fjernsyn: dette er nok en af de ting der taler mest for at vælge Google Home som smart system. Med Google Home kan du nemlig streame direkte fra YouTube, såvel som mange af de mest populære streamingmuligheder på nettet i dag.
 • Mulighed for at genkende mere end én stemme: hvis i f.eks. er børnefamilie, så kan Google Home endda programmeres til at genkende samtlige familiemedlemmers stemmer. Og dette er jo rigtigt praktisk, hvis far eller mor nu ikke lige skulle være hjemme.
 • Kan afspille audio til adskillige enheder i boligen: Ved at bruge Chromecast Audio kan du nu uden problemer lytte til musik i hele boligen via dine kompatible højtalere i de forskellige værelser.
 • Håndfri opkald: Google Home gør det desuden også nemt at foretage håndfri opkald til en lang række danske numre.
 • Gratis Spotify konto.

Ikea Home Smart – den nye spiller på banen

Når du hører navnet Ikea, så tænker du nok ikke lige på smart systemer som det allerførste. Ikke desto mindre kan du faktisk nu erhverve dig et Ikea smart system til en karakterisk behagelig Ikea pris. Må vi præsentere dig for Ikea Home Smart, der er det seneste tiltag fra den svenske møbelkæde. Hvis du ønsker dig et smart system, men ikke ønsker at blive ruineret i processen, så vil Ikea Home Smart bestemt være den helt oplagte løsning. Med dette system vil du nemlig kunne få adgang til en lang række intelligente funktioner, såsom lysstyring og endda åbning/lukning af dine Ikea rullegardiner. Sådan fungerer dette smart system fra Ikea:

 • Tilslut til en gateway: tilslut dit nye Ikea smart system til din wifi forbindelse eller via den såkaldte Zigbee gateway. Den medfølgende fjernbetjening vil nu automatisk oprette forbindelse til din valgte gateway.
 • Kontroller alt via fjernbetjening eller stemmeaktivering: ved at anvende fjernbetjeningen vil du nu have mulighed for at styre slagets gang direkte fra lænestolen. Og hvis du nu ikke lige skulle have fjernbetjeningen ved hånden, så behøver du bestemt ikke fortvivle af denne grund. Du kan nemlig også kontrollere dit smart system med din stemme.
 • Download IKEA appen: Dette gøres nemt, hurtigt og gratis, og kan selvfølgelig fås til både iOs og Android.
 • Synkroniser: afslut med at synkronisere din smartphone med din gateway. Dette gøres ved at indlæse en QR-kode. Herefter skal fjernbetjeningen ligeledes synkroniseres, hvilket blot tager ganske få øjeblikke.

Og den gode nyhed er, at Ikea Home Smart oven i købet fungerer sammen med dine nye Philips Hue pærer. Så hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk, og investere i begge dele? For selvom Ikea sælger deres egen serie smart pærer til deres smart system, så vil vi dog anbefale at du i stedet vælger Philips Hue. Du vil nemlig få et betydeligt bedre produkt i dine lyssokler, og ikke mindst en hel del ekstra funktioner som de billigere Ikea smart pærer i skrivende stund endnu ikke leveres med.