IKEA Home Smart: Hvad er det, og skal det være dit nye smart system?

Ikea er uden tvivl danskernes foretrukne sted at handle boligindretning. Faktisk er det vanskeligt at forestille sig en verden før Ikea – så væsentlig en del af den moderne tilværelse er den svenske gigant nemlig gået hen og blevet. Men Ikea er i 2020 langt mere end ”blot” designmøbler, lamper og senge til en billig pris. Ikea har med deres nye Home Smart serie nemlig også gjort deres entré på på Smart Home scenen, og udgør nu en væsentlig konkurrent til både Apple, Google og Amazon. Men hvad er det egentligt der gør Ikea Home Smart til noget helt særligt i forhold til deres nærmeste konkurrenter? Læs videre her, og kom en smule nærmere et svar.

1. En billigere løsning til dit Smart Home

Ikea Home Smart adskiller sig først og fremmest fra konkurrencen ved at tilbyde en smart løsning, der er langt mere økonomisk håndterlig at få fingrene i. F.eks. har du indtil nu skulle ofte investere i adskillige særskilte smart-enheder for i det hele taget at komme i gang. Med Ikea Home Smart er dette nu endegyldigt slut. Ikea tilbyder nu via deres TRÅDFRI serie en samlet pakkeløsning, der kan erhverves for en brøkdel af konkurrenternes nærmeste priser. Når dette så er sagt, så får du selvfølgelig hvad du betaler for hos Ikea. Du vil nemlig få et lidt mere begrænset funktionsudvalg end du får med f.eks. Philips Hue. Dog vil TRÅDFRI dog sagtens kunne dække langt de fleste menneskers behov, og kan bestemt anbefales til folk med helt normale behov. Ved at vælge Ikea Home Smart får du nemlig alt hvad du har brug for, så du også kan forvandle dit hjem til et Smart Home.

2. Kontroller dit lys via fjernbetjening

IKEA Home smart kommer med en handy fjernbetjening, der blot kræver et tryk på en knap for at dæmpe dit lys i boligen. Selvsamme fjernbetjening kan endda også bruges til åbne og lukke for dine Ikea rullegardiner.

3. Bevægelsesaktiveret sensor

Ikea Home Smart gør det desuden også muligt at programmere lyset derhjemme, så det feks. Tændes på bestemte tidspunkter – og selvfølgelig i lige præcis den lysstyrke du foretrækker.

4. Integreret løsning

Det kræver faktisk blot at du downloader Ikea Home Smart appen, og tilslutter TRÅDFRI til dit trådløse internet for at komme i gang. Når dette først er gjort, så vil du nemlig nu være i stand til at kontrollere en lang række kompatible enheder, herunder f.eks. Alexa fra Amazon (dog vil mange af de kompatible enheder og produkter være produceret af Ikea selv). Og hvis dette ikke er smart nok for dig, så kan du endda springe fjernbetjeningen over, og kontrollere dine enheder via stemmeaktivering. Det kræver blot at du tilslutter Ikea Home Smart til f.eks. Alexa eller Apple HomeKit.

5. Konklusion

Ikea Home Smart er således en af Ikeas helt store satsninger, som der med god grund forventes rigtigt meget af fra det svenske firmas side. Og mon ikke også danskerne vil byde byde den velkommen med åbne arme på samme måde som resten af verden.