Nyt fjernsyn? Disse ting skal du huske ved køb af nyt fjernsyn 2021

Intet er helt som det plejer at være under den  verdensomspændende coronakrise. Et af de punkter hvor livet føles radikalt anderledes på har naturligvis noget at gøre med vores generelle bevægelsesfrihed – der i løbet af de sidste 12 plus måneder er blevet markant reduceret. Corona har således fået os til at tilbringe langt mere tid indendørs end vi normalt ville. Dog er intet så skidt, at det ikke er godt for noget. For lige nu kunne det faktisk være et rigtigt godt tidspunkt, at investere i et spritnyt fjernsyn. Når dette så er sagt, så er der dog et par ting der skal overvejes når man vælger nyt fjernsyn. Du skal nemlig sørge for at overveje de følgende ting.

1. Tag rummet med i dine overvejelser

Moderne fjernsyn findes i dag i alle prisklasser og størrelser. Og når det kommer til størrelsen, så vil stort ikke altid være lig med bedre. Et kæmpestort fjernsyn vil nemlig ikke være en god løsning, hvis det skal placeres i et lille rum, og omvendt så vil et lille fjernsyn naturligvis ikke være ideelt til en dagligstue på størrelse med en hangar. Men hvordan vælger man så den perfekte størrelse fjernsyn? Det gør du ved at følge disse simple trin:

  • Mål hvor mange centimeter der er mellem din sofa, og så hvor du ønsker at placere fjernsynet.
  • Divider tallet med to.
  • Dette tal vil nu repræsentere din ideelle skærmstørrelse i forhold til det pågældende rum.

2. Vælg den rigtige opløsning

Fjernsyn kommer i dag desuden også i en lang række forskellige skærmopløsninger, hvilket kan virke temmelig forvirrende for mange. For at gøre det hele en smule mere letfordøjeligt, så skal du blot huske, at det hele handler om pixels. Og du vil typisk støde på de følgende antal pixels, når du shopper nyt fjernsyn:

  • 1080 pixels: tidligere var dette selve Rolls Roycen indenfor skærmopløsning. Sådan er det nu ikke længere. Når dette så er sagt, så vil 1080 pixels være mere en tilstrækkeligt til et mindre fjernsyn.
  • 4K: her er der tale om en skærmopløsning på 4000 pixels, og dette vil typisk være mere end rigeligt til at få et knivskarpt billede på langt de fleste standard størrelse fjernsyn.
  • 8K: Med 8000 pixels giver dig som navnet antyder dobbelt så god opløsning som 4K, og kan især ses på de lidt dyrere fjernsyn på markedet i dag.
  • HDR: fjernsyn fås ikke bedre end med HDR, der er en Ultra-HD opløsning der virkelig vil give enhver lørdagsfilm helt nyt liv. Og den gode nyhed er, at HDR i dag kan nydes på mange streamingplatforme, såsom f.eks. udvalgte Netflix programmer i Dolby Vision.

3. Køb intelligent

Sidst men ikke mindst, så vil du ofte kunne finde et godt tilbud på et glimrende fjernsyn. Problemet er dog ofte, at de lidt billigere fjernsyn ikke vil komme med netop din yndlings streamingplatforme. Dette behøver dog ikke være et kæmpe problem. For de penge du sparer på dit fjernsyn kan nu spenderes på en ny streamingboks – såsom f.eks. Apple TV. Du vil faktisk blive overrasket over hvor mange penge du kan spare ved at vælge denne fremgangs måde.