Kontorarbejde VS Hjemmearbejde: Fordele og ulemper

Et voksende antal danskere er efterhånden ved at være godt og grundigt trætte af det daglige trummerum fra mandag til fredag på kontoret. Af denne grund vælger flere og flere da også at begynde at arbejde eksternt. Når dette så er sagt, så er eksternt hjemmearbejde ikke altid den ideelle løsning for alle mennesker. Så inden du endelig beslutter dig for om det skal være hjemmearbejde eller kontorarbejde, så bør du bestemt overveje de følgende fordele og ulemper ved hjemmearbejde – der uden tvivl vil kunne sætte kontorarbejdet i et tydeligere perspektiv.

1. Hjemmearbejde fordel 1 – større produktivitet

Rigtig mange mennesker melder om en langt større produktivitet efter de begynder at arbejde hjemmefra. Dette skyldes b.la., at man jo netop har langt færre distraktioner end man ville have på kontoret – og således vil være i stand til at arbejde betydeligt mere effektivt. Dog kan mønten dog sagtens vendes på hovedet. Man har jo trods alt ikke Netflix på kontoret. Men hvis du er overbevist om at du kan stå for fristelsen, så kan du dog sagtens regne med en langt større produktivitet ved at arbejde eksternt.

2. Hjemmearbejde fordel 2 – et fleksibelt skema

Nok den væsentligste grund til at folk vælger hjemmearbejde fremfor kontorarbejde, er den langt større grad af kontrol og fleksibilitet man kan have over ens arbejdsdag. Et hjemmearbejde gør det nemlig muligt at arbejde efter dit skema og på dine betingelser, hvilket naturligvis er noget rigtig mange mennesker finder særdeles tiltalende.

3. Hjemmearbejde fordel 3 – Spar både tid og penge

Når du arbejder hjemmefra, så vil du naturligvis også spare en masse penge på transportudgifter – uanset om det drejer sig om bilen eller Metrobilletten. Brug i stedet de ekstra penge på at forkæle dig selv eller måske blot gemme lidt skillinger til en regnvejrsdag. Men du vil dog ikke blot spare penge ved at arbejde hjemmefra . Du sparer nemlig også oceaner af tid, der nu kan omsættes til langt mere produktive eller fornøjelige formål.

4. Hjemmearbejde ulempe 1 – Mindre samvær med kollegerne

Men hvor der fordele, så er der naturligvis også ulemper. Og en af de helt store ulemper ved hjemmearbejde er naturligvis, at du vil gå glip af det daglige samvær med kollegerne. Og dette viser sig faktisk at være noget, som rigtig mange eksterne arbejdere kan have særdeles vanskeligt ved. Gør derfor op med dig selv om dette rent faktisk er noget, som du vil kunne håndtere i det lange løb.

2. Hjemmearbejde ulempe 2 – Begrænset mulighed for forfremmelse

Uanset hvor praktisk hjemmearbejde er, så er sandheden dog, at det er en kende mere vanskeligt at blive bemærket af din virksomheds ledelse. Og dette betyder dermed også, at det kan være markant vanskeligere at bevæge sig op ad karrierestigen i din pågældende virksomhed. For hvis ingen fysisk er i nærheden til at bemærke dit gode arbejde, så vil du desværre ofte blive sprunget over, når forfremmelserne skal uddeles.

3. Cybersikkerhed

Til sidst vil hjemmearbejde typisk udgøre en markant større risiko, når det kommer til cybersikkerhed. Rigtig mange folk der arbejder hjemmefra vil nemlig arbejde via et usikkert offentligt netværk – f.eks. fra den lokale café – hvorimod de fleste moderne virksomheder naturligvis kan tilbyde dig langt større beskyttelse af dine personlige eller arbejdsrelaterede data.