Hvor mange kWh bruger en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe kan spare dig for rigtig mange penge om året, hvis du skifter fra for eksempel gasfyr eller oliefyr, og det er dermed også en langt mere miljøvenlig måde at varme din bolig op på. En luft til vand varmepumpe er derudover også nemmere at installere end et jordvarmeanlæg, og det er ligeså effektivt. Hvis du vil vide mere om, hvor mange kWh en luft til vand varmepumpe bruger, så læs videre her.

Hvor meget strøm din luft til vand varmepumpe bruger, afhænger af din bolig

Der er desværre ikke et endegyldigt svar på, hvor mange kWh en luft til vand varmepumpe bruger, så du kan ikke vide med sikkerhed, præcis hvor meget du vil komme til at spare, når du skifter dit oliefyr eller gasfyr ud. Der er dog lavet nogle beregninger for, hvor meget du kan forvente at spare i forhold til din nuværende løsning, men det er nogle helt generelle regnestykker. SparEnergi og Energistyrelsen har regnet ud, at du ofte kan forvente at spare op mod 50% af dit varmeforbrug, hvis du skifter fra oliefyr eller gasfyr til en luft til vand varmepumpe. Har du et hus, der er godt isoleret og har gulvvarme, kan du faktisk spare helt op til 70% af dit varmeforbrug. Der er altså rigtig meget energi at spare ved at skifte, og dermed også rigtig mange penge på sigt.

Vælg den rette luft til vand varmepumpe

Når du kigger på at skulle udskifte enten et oliefyr eller gasfyr, så er der nogle ting du kan se på, for at finde ud af, om en luft til vand varmepumpe passer til dit hjem. En luft til vand varmepumpe passer nemlig bedst til hjem, hvor der er gulvvarme, og hvor der er godt isoleret. En luft til vand varmepumpe har nemlig en meget lavere fremløbstemperatur (40-55 grader) end olie- og gasfyr (typisk 70-80 grader), og derfor skal din varmepumpe helst bruge nogle store varmeflader, og din bolig skal selvfølgelig også kunne holde på varmen.

Din luft til vand varmepumpe skal selvfølgelig også passe til dit hjem, så husk at vælge din model efter, hvor stort huset er, hvor meget vand varmepumpen skal levere, hvordan boligen varmes op allerede i dag og lignende, så du er sikker på, du vælger en model, der passer til dine behov.

Lad NovaSolar hjælpe dig med at finde en luft til vand varmepumpe

Har du brug for hjælp til at vælge en luft til vand varmepumpe, så står NovaSolar klar til at hjælpe dig. De har mange års erfaring med at montere og servicere varmepumper, og på deres hjemmeside novasolar.dk kan du se deres store udvalg af luft til vand varmepumper, hvor du også kan læse meget mere om de enkelte modeller samt fordelene ved at vælge denne type opvarmning. NovaSolar tilbyder gratis levering på alle varmepumper, og de monterer også din luft til vand varmepumpe, uanset hvor i landet du bor.