Hvad betyder GG som udtryk i gaming?

Hvis du måske ikke ligefrem vil kalde dig selv for fuldtids gamer, så kan gamer verdenen bestemt virke som et temmelig eksotisk sted – eller ligefrem et helt andet land eller planet. F.eks. vil du i de fleste internetcaféer, gamer caféer og på internettet helt generelt 100% sikkert kunne finde udtryk, som bestemt ikke kan kaldes for allemandseje. Gamere taler nemlig på mange måder deres helt eget sprog, der rummer en lang række helt unikke udtryk og forkortelser. I denne artikel vil vi derfor gå lidt mere i dybden med en af de hyppigst anvendte forkortelser indenfor gaming – nemlig forkortelsen GG.

1. GG?

Hvis det er første gang du spiller computerspil online eller måske blot spiller af og til, så vil du på et eller andet tidspunkt uden tvivl støde på forkortelsen GG – enten fra en gamer ven eller måske blot på et af de social medier. Men hvad betyder denne forkortelse så, og hvordan bruger man den korrekt? GG er i al sin enkelthed blot en forkortelse for det engelske udtryk ”Good Game” (godt spil), og anvendes typisk til at takke en mod- eller medspiller for et godt spil. Udtrykket er således en måde, hvorpå man som spiller kan vise sportsånd overfor en anden spiller – og ikke mindst at man har haft det sjovt under selve spillet. GG anvendes typisk indenfor gaming chat, og har eksisteret indenfor gaming verdenen siden slutningen af 1990’erne – hvor online gaming jo virkelig begyndte at blive populært over hele verden. Og siden dengang er der såmænd bare kommet endnu flere udtryk til, så man i dag netop kan tale om et egentligt gaming sprog – der dog typisk vil være baseret på engelske ord og vendinger.

2. Et tvetydigt udtryk

Når dette så er sagt, så er det dog langt fra altid at GG har en positiv mening. GG anvendes nemlig også ironisk og sarkastisk af mange spillere, hvis der er tale om et dårligt spil eller en særligt ringe individuel præstation. Det handler derfor om at være i stand til at kunne aflæse den specifikke situation og kontekst udtrykket bruges i, så man ikke begår en social brøler. Som tommelfingerregel vil det dog typisk fremgå klart og tydeligt om der er tale om en positiv eller negativ betydning. Det eneste du dog altid skal huske, er kun at bruge GG ved afslutningen på et spil. Alt andet betragtes nemlig som BM – ”Bad Manners” eller dårlige manerer på jævnt dansk.

3. Variationer af udtrykket

Sidst men ikke mindst, så har GG i dag udviklet sig til at rumme et par variationer som det også kan være nyttigt at kende til. De vigtigste af disse er:

  • GGWP: står for ”Good Game, Well Played (godt spil, godt spillet).
  • GLHF: står for ”Good Luck, Have Fun (Held og lykke, Hav det sjovt). Dette udtryk anvendes typisk lige inden et spil begynder.
  • GGEZ: står for Good Game, Easy (Godt spil, nemt). Dette sidste udtryk anvendes typisk, når der spilles mod en anden spiller eller hold, der spiller på et langt ringere niveau.