Hvad er et SIM kort?

Hvis du som stort set resten af Danmark ejer en mobiltelefon, så ejer du også et SIM kort. Det lille kort sidder nemlig i alle mobiltelefoner, og derfor har du nok ejet et eller flere SIM kort i løbet af dit liv. Men hvad er et SIM kort egentlig? Hvis du søger svar på lige netop det spørgsmål, så får du det her.

SIM kort bruges i mobiltelefoner

For at kunne ringe, sende SMSer og lignende skal en mobiltelefon indeholde et SIM kort. Et SIM kort er nemlig en lille chip, som du sætter ind i din mobiltelefon, og det indeholder information om dig, dit telefonnummer og dit teleselskab, så du kan identificeres, når du ringer op til nogen. Et SIM kort kan også bruges til at lagre både kontaktinformationer men også SMSer, så du kan flytte det fra mobiltelefon til mobiltelefon, selvom du på langt de fleste nyere mobiltelefoner giver dig mulighed for at flytte de oplysninger, uden at du bruger et SIM kort til det.

Selve navnet SIM kort er en forkortelse for Subscriber Identification Module, og chippen er til for, at din internationale mobiltelefonidentitet kan opbevares sikkert. Det kaldes også International Mobile Subscriber Identity og forkortes IMSI.

SIM kort fås også til andet end mobiltelefoner

Selvom det langt det meste af tiden er mobiltelefoner, du finder SIM kort i, så findes der faktisk andre devices, hvor du også kan bruge SIM kort, fordi de kan bruges sammen med et abonnement hos en teleudbyder. Det er for eksempel tablets, fordi de har brug for internet, men det kan også være phablets, der er en blanding af en telefon og en tablet (ordet er en sammentrækning af ”phone” og ”tablet”).

Uanset om du skal bruge et SIM kort til en mobiltelefon, en tablet eller en phablet, skal det ofte indsættes ved siden af eller under batteriet. På langt de fleste nyere devices, sidder det i siden af telefonen ved siden af batteriet, så du ikke skal åbne telefonen for at sætte det i. Ofte er der en lille ”lomme”, du kan skubbe ud af telefonen og sætte SIM kortet i, eller også skal du løfte en lille flap op, hvor du kan skubbe dit SIM kort i udefra.

Størrelsen på SIM kort er blevet mindre

Gennem årene er der blevet ændret på størrelsen på SIM kort. Det første SIM kort, der også er det største, kaldes faktisk mini SIM kort, selvom det er den største udgave. Men med årene er der blevet udviklet mindre SIM kort, som så har fået andre navne. Det var Apple, der først lancerede et mindre SIM kort, som de kaldte micro SIM. De lancerede det til deres iPhone 4, da den kom frem i 2010, og siden har flere andre brugt denne type SIM i deres telefoner, fordi et mindre kort betyder en mindre læser, og på den måde kan man også gøre telefonen mindre. Det nyeste SIM kort hedder nano SIM, og det er det mindste indtil nu.