Hvad er en computer? 9 fakta om computere

Computere er i løbet af de seneste 25 år blevet en absolut kritisk del af vores alle sammens daglige liv, og dette gælder både derhjemme og på arbejdspladsen. Computere har nemlig revolutioneret alt, lige fra erhvervslivet, vores sociale liv og endda selve den måde vi shopper på i dag. At computeren er en fantastisk maskine er nok hævet over enhver debat, men er du egentlig klar hvor fantastisk din computer rent faktisk er? Læs disse 9 fakta om computere or at minde dig selv om netop dette.

1. Den allerførste computer

Den allerførste computer fra 1945 var mildest talt en ordentlig krabat på hele 27 ton, der gik under navnet ENIAC (forkortelse af ”Electronic Numerical Integrator and Computer”), og optog hele 1800 kvadratmeter plads. Heldigvis er de moderne computere blevet en kende mindre i løbet af årene.

2. Penge er i dag digitale

Vidste du at omtrent 90% af verdens samlede valuta udelukkende findes på computere, hvorimod blot 10% er gode gammeldags kontanter.

3. Den allerførste computermus var lavet af træ

Det lyder nok en smule fjollet, men ikke desto mindre er det sandt. Den første computer mus var nemlig lavet i træ, og blev opfundet af Doug Engelbart tilbage i 1964.

4. Virus og Malware er lig med organiseret kriminalitet

Uhyggeligt nok har op til 70-75% af alle virusser rod i organiseret kriminalitet. De folk der designer de forskellige virus og malware typer arbejder nemlig typisk for en eller anden form for organiseret kriminalitet. Og for at gøre det endnu værre, så skabes der faktisk mere end 8000 nye virusser hver eneste måned. Endnu en god grund til at prioritere sikkerheden på din computer særdeles højt med antivirus software.

5. Den første kendte computerprogrammør var en kvinde

Helt tilbage i 1800-tallet arbejdede den engelske matematiker Ada Lovelace på en teori om den første maskine, der kunne præstere mere end blot at regne ud. Hun kaldte denne nye maskine for ”Den analytiske motor”. Denne visionære kvinde var således den første kendte deciderede computer programmør.

6. Google svarer til en større dansk by

Dette kræver nok en smule uddybning. Vidste du at Google hvert eneste år bruger lige så meget strøm som hele 200.000 husstande? Det kræver nemlig end hel del elektricitet for verdens mest populære søgemaskine at kunne levere alle vores søgeresultater på mindre end et øjeblik.

7. Adgangskode med svag styrke

Adgangskoden til det amerikanske militærs computere med ansvar for USA’s atomvåben havde vanvittigt nok koden 0000000000. Ikke ligefrem den vanskeligste kode for en hacker (eller nogen som helst anden for den sags skyld) at bryde.

8. 1.000.000.000 nye domæner

Dette kæmpestore antal hjemmesider giver os mildest talt rigeligt at beskæftige os med, men kan dog gøre det vanskeligt at finde et ledigt domænenavn til vores egne hjemmesider.

9. Lavere blinkefrekvens

Sidst men ikke mindst, så har al den tid på foran din computer desværre en uheldig konsekvens. Det viser sig nemlig at du blinker markant mindre end normalt, når du surfer på internettet – sølle 7 gange pr. time i modsætning til de normale 20 blink pr. time. Så skynd dig hellere i Matas, og få købt rigeligt ind med øjendråber.