Hvad betyder WP, når man gamer?

Hvis du på et eller andet tidspunkt har spillet et spil online, så har du med stor sandsynlighed stødt på udtrykket WP i en eller anden sammenhæng. Men hvad dækker denne forkortelse egentlig over, og hvornår er det en god idé at anvende udtrykket? Læs videre her, hvor vi vil forsøge at komme et svar nærmere.

1. Godt spillet

WP er i grove træk blot en forkortelse af det engelske udtryk ”Well Played” (”godt spillet” på dansk), og anvendes oftest i spillets chat boks ved afslutningen på et spil. At sige WP til en med- eller modspiller er således en måde at komplimentere en anden persons spilleevner på. WP er derfor stort set identisk med et andet hyppigt anvendt udtryk indenfor gaming – nemlig GG, der ligeledes er et engelsk udtryk, der står for ”Good Game” (”godt spil” på dansk). Og hvis dette ikke skulle være nok, så bliver WP og GG ofte også kombineret som GGWP – der naturligvis står for ”Good Game, Well Played”. Uanset hvilken kombination du vælger at bruge, så vil der typisk være tale om en måde at rose en anden spiller på. når dette så er sagt, så kan både WP og GG rumme en skjult mening – der desværre ikke er helt så positiv.

2. Når WP har en negativ betydning

Selvom WP generelt skal forstås positivt, så findes der alligevel rigeligt med situationer hvor vendingen anvendes til mere negativt ladede formål. WP kan nemlig også anvendes hånligt med dertilhørende sarkasme og ironi. F.eks. vil mange garvede spillere anvende WP, hvis der spilles mod en usædvanligt dårlig spiller. I dette tilfælde vil WP snarere betyde at personen slet ikke har kunne måle sig med den andens evner i spillet. Det store spørgsmål er derfor hvordan man så skal besvare et sarkastisk WP i chatten. Her vil vi typisk anbefale to strategier:

  • Den lige så sarkastiske strategi: prøv f.eks. at matche den andens sarkasme i chatten. Dette kan nemt gøres ved blot at besvare hans/hendes WP med et sarkastisk ”tak”.
  • Den mere modne strategi: hvis du nu ikke ønsker at risikere at skulle tage del i en timelang chat-session, så kunne du i stedet blot vælge at ignorere den andens WP besked.

3. Lad dig ikke afskrække

Sidst men ikke mindst, så vil langt de fleste spillere dog ikke have skjulte hensigter, når de giver dig et WP efter et spil. Gamere spiller jo ikke blot computerspil for at lukke omverdenen ude, men bruger jo også spillene på en social måde til at mødes op med andre ligesindede folk – og derved møde nye venner. Og selv hvis der skulle være tale om en smule sarkasme med et WP, så vil der dog typisk ikke være tale om noget dybereliggende had – men i stedet bare en lidt dårlig humoristisk sans. Bundlinjen er, at det hele kommer an på den kontekst som vendingen bruges i. Og heldigvis vil du typisk ikke være nødt til at fortolke et WP, når du har afsluttet et spil.