Hvad betyder OP indenfor gaming?

Selv hvis du blot har meget lidt kendskab til online gaming, så er du sikkert udmærket klar over hvor mange mere eller mindre mystiske forkortelser, der flyder rundt på internettet. Gaming har nemlig i løbet af årene udviklet sig til at blive en selvstændig og helt unik subkultur med dens egne regler – og ikke mindst eget sprog. Og når det kommer til sidstnævnte sproglige aspekt, så vil det første der slår en nybegynder være de mange engelske forkortelser, der hver især har deres helt egen betydning og anvendelse. Det vil derfor være på sin plads, at denne artikel placerer fokus på en af de historisk set mest populære gaming forkortelser – nemlig OP. Læs derfor videre her, så du kan lære OP lidt bedre at kende.

1. OP er typisk lig med multiplayer spil

Når du først har taget dig tid til at lære et specifikt spils grundlæggende regler, funktioner og gameplay, så er det nu på tide at lære de mange forskellige forkortelser lidt bedre at kende – herunder selvfølgelig OP. Og intet sted vil du støde på dette udtryk oftere end i et af de mange populære multiplayer spil, såsom f.eks. League of Legends. Men hvad betyder OP så?

2. Overpowered

Svaret på dette spørgsmål er enkelt. OP betyder nemlig blot ”Overpowered” , hvilket på godt dansk betyder noget i retning af ”at besejre grundet overlegen styrke”.  Dog har udtrykket en noget anden betydning i gamer sammenhæng, hvor det f.eks. i stedet dækker over situationer hvor et bestemt våben, element eller spilkarakter er stærkere end det egentlig burde være.

3. Nerf

Når noget indenfor gaming betegnes som OP, så vil du desuden fra tid til anden støde på et andet begreb kaldet ”Nerf”. Nerfing forekommer hovedsageligt, når et spils udvikler vælger at sænke f.eks. et elements kraft i deres opdateringer. Dette gøres med det udtrykkelige formål at sidestille elementet, spilkarakteren eller våbnet med de andre spillere for derved at skabe en større balance i spillet.

4. OP har til tider andre betydninger

Selvom OP i langt de fleste tilfælde anvendes i den ovenstående kontekst, så findes der dog stadigvæk undtagelser hvor OP bruges til at betegne noget andet. F.eks. vil du fra tid til anden kunne finde blogindlæg på f.eks. Reddit, hvor OP i stedet betyder ”Original Poster” – altså den person, der startede et bestemt indlæg. Hvilken af de to betydninger der rent faktisk er tale om vil naturligvis helt afhænge af konteksten. Så det er derfor med at holde tungen lige i munden for at undgå eventuel forvirring. Når dette så er sagt, så kan du som tommelfingerregel oftest regne med at OP vil have dens originale betydning, så længe du befinder dig indenfor et specifikt spil.

5. Lær terminologien at kende til bunds

Som en afsluttende bemærkning kan det klart anbefales at du i forvejen fortroliggør dig med så mange gaming udtryk og forkortelser som overhovedet muligt. Ved at gøre dette vil du nemlig give dig selv langt bedre forudsætninger for at kunne fordybe dig i et spils unikke univers – og ikke mindst tage aktiv del i det vigtige og ikke mindst underholdende sociale liv , der udfolder sig sideløbende mens der spilles.