Hvad betyder “aim” og “aime” indenfor gaming?

Indenfor gaming er der mange specielle ord, der kan være svære at forstå, hvis du er helt ny i den verden. Når du ikke kender ordene, kan det blive besværliggjort at sætte sig ind i et bestemt spil, fordi du ikke forstår, hvad der bliver talt om. Måske er du stødt på ordet ”aim”, uden helt at forstå, hvad der tales om? Vi giver dig forklaringen på begrebet her.

”Aim” bruges i skydespil

I gaming bruges der ofte engelske ord, fordi engelsk er et sprog, der tales af rigtig mange mennesker, der færdes på nettet, og langt de fleste spil findes i en engelsk udgave. Engelsk bliver derfor et fælles sprog, som spillere kan tale sammen for at forstå hinanden, og det smitter af på, hvordan vi taler om spil og gaming udover det engelske sprog. Derfor kan du også høre danske gamere, der for eksempel bruger ord som ”aim” eller ”aime”, når de spiller. ”Aim” betyder ”sigte” på engelsk, og det er faktisk også sådan, ordet skal forstås, når der tales om ”aim” i forbindelse med gaming. Det er nemlig dit sigte, når du spiller, og derfor bruges ”aim” også ofte i forbindelse med skydespil som for eksempel CS:GO, Fortnite, Call of Duty og lignende.

Der tales meget om ”aim” i CS:GO

Særligt i CS:GO spiller ”aim” en stor rolle, og derfor hører du også mange professionelle CS-spillere snakke om ”aim”. Grunden til, at der tales rigtig meget om ”aim” i CS:GO er, at der i spillet er to hold, der spiller mod hinanden, og det er vigtigt at skyde det andet hold først, så de ikke gennemfører deres mission i løbet af en runde. Der er dit ”aim” rigtig vigtigt, for hvis du har dårligt ”aim”, så kan du ikke ramme modstanderen på den rigtige måde eller måske slet ikke, og så tager det længere tid at skyde modstanderen. Den tid kan modstanderens hold til gengæld bruge på at skyde dig, og for hvert skud, du sender afsted, afslører du også din position, så du nemmere kan blive fundet. Derfor bruger mange CS:GO-spillere meget tid på at øve ”aim”, så de bliver gode til at lave ”headshots”, der er det mest effektive skud i spillet.

Sådan forbedrer du dit ”aim”

Vil du gerne være god til skydespil, så skal du træne dit ”aim”, så du bliver bedre til at sigte og ramme det, du skal. Den bedste måde at forbedre dit ”aim” på er ved at sætte en ”sensitivity” (musefølsomhed) i dine settings/indstillinger og så ikke ændre på det igen. På den måde vænner du dig til, at din mus reagerer i den samme hastighed altid, så du ved, hvordan musen bevæger sig, når du laver en bestemt bevægelse. Derudover skal du bruge god tid på at spille ”deathmatch”, der handler om at skyde andre, og hvis du selv dør i spillet, får du mulighed for at komme ind igen med det samme, fordi du respawner. På den måde får du altså uendelig træning i ”aim”.