Hjemmekontor: Sådan får du det optimale hjemmekontor

Hjemmet har altid været vores private små oaser, hvor vi har mulighed for at koble af efter en lang arbejdsdag. Når dette så er sagt, så vælger flere og flere danskere i dag dog at benytte deres bolig som arbejdsplads – og denne tendens er bestemt ikke blevet mindre i løbet af den verdensomspændende coronakrise. Internettet har jo netop gjort det muligt – og ikke mindst langt nemmere – at arbejde på afstand dirket fra ens hjemmekontor, og dette har et stigende antal danskere naturligt nok valgt at udnytte mest muligt. Hvis du ønsker at slutte dig til denne gruppe af fjernarbejdere, så er det nu bare med at få indrettet hjemmekontoret. Og for at gøre denne opgave en smule nemmere, så får du her et par gode råd med på vejen, der helt sikkert vil kunne gøre hjemmekontoret til en naturlig del af oasen derhjemme.

1. Vælg en god placering

Selvom du befinder dig derhjemme i dit hjemmekontor, så er der jo stadigvæk tale om en arbejdsplads. Og her vil vi klart anbefale, at du finder et sted i boligen med så lidt støj og ballade som overhovedet muligt. Så hvis du f.eks. bor på anden sal i en etagebygning, så bør du for så vidt muligt forsøge at placere dit hjemmekontor så langt fra gaden nedenfor som du kan. Støjen fra trafikken og de forbipasserende kan nemlig lynhurtigt gå hen og blive helt og aldeles distraherende, og kan i værste fald forhindre dig i overhovedet at udføre dit arbejde tilfredsstillende. Et andet godt tip ville også være, at placere hjemmekontoret på afstand af de mere ”travle” rum, såsom badeværelset eller køkkenet, så du ikke unødvendigt vil blive forstyrret midt i arbejdet.

2. Hold det enkelt

Når det kommer til selve indretningen af dit hjemmekontor, så anbefaler vi at du holder det så minimalistisk som overhovedet muligt. Årsagen er den samme  som ovenfor. Færre indretningsmæssige distraktioner og visuelle indtryk er nemlig lig med mere effektivt arbejde.

3. Grønne omgivelser

Når dette så er sagt, så kan det dog ikke skade at tilføje lidt grønne stueplanter i dit hjemmekontor. For i sidste ende er der jo en god grund til, at du har fravalgt den triste grå kontorbygning til fordel for dit eget kontor derhjemme. Desuden vil et par grønne planter være et godt og naturligt alternativ til lyset fra computerskærmen.

4. Luk sollyset ind

Solen er som bekendt kilden til alt liv, så hvorfor ikke invitere den indenfor i dit hjemmekontor? Utallige undersøgelser viser nemlig, at vi mennesker ganske enkelt trives bedre med en smule sollys i vores liv – hvilket faktisk er med til at gøre os betydeligt mere produktive, og ikke mindst i langt bedre humør. Så sørg derfor for at skrivebordet vender mod et solrigt vindue, så du nu kan høste alle sollysets fordele mens du arbejder. Og hvem ved; måske kan du endda spare et par kroner på elregningen i samme åndedrag.

Læs vores artikel med ting, du skal overveje, før du arbejder hjemmefra, hvis du efter endt læsning skulle have fået mere blod på tanden.